A férfiak egészségének védelme érdekében a Puskás Akadémia is csatlakozott a világméretű MOVEMBER-kampányhoz.

A nyeremény egy két főre szóló WELLNESS HÉTVÉGE, így novemberben érdemes bajszot növeszteni!

Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát és világszerte megnövesztik a bajszukat. Ebben a hónapban a bajusz egy nagyon fontos NEMZETKÖZI JÓTÉKONYSÁGI MOZGALOM jelképe, melynek célja nem más, mint felhívni az emberek figyelmét arra, hogy nemcsak a nőknek, a férfiaknak is szükségük van szűrővizsgálatra.

Novemberben a bajusz nem más, mint egy „jelvény”, amelyet a férfiak hordanak az arcukon – legalább akkora büszkeséggel –, mint a nők a kis rózsaszín szalagot a kabátjukon.

A harminc napos novemberi bajuszborotválási „tilalom” mára a férfiakat érintő legsúlyosabb egészségügyi problémák elleni harc szimbólumává vált. A prosztatarák a második leggyakoribb ráktípus a férfiak körében, a hererák az egyik leggyakrabban diagnosztizált ráktípus 15-34 közötti férfiaknál. A kiegyensúlyozatlan érzelmi állapot és a mélydepresszió következtében világszerte percenként egy férfi lesz öngyilkos, s a fizikai inaktivitás is súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. A magyar férfiak csupán öt százaléka végez rendszeres testmozgást, ötvenhárom százalékuk pedig soha nem sportol.

A MOVEMBER az ausztrál szlengben bajuszt jelentő „mo” (moustache), és a „November” szavak összetételéből alakult ki: MO+NOVEMBER=MOVEMBER.

A kezdeményezéshez akadémiánk is csatlakozik, s ennek keretében játékra invitáljuk férfi szurkolóinkat, ezzel szeretnénk felhívni mindenki figyelmét az egészséges életvitel; a sport és az egészséges táplálkozás fontosságára.

Hogy mit tegyél, ha részt akarsz venni a játékban? Először is, REGISZTRÁLJ! Erre kiváló alkalom nyílik a weboldalunkon vagy a november 3-ai PAFC-DVTK mérkőzésen, ahol a hostesseinknél található tableteken iratkozhatsz fel.

November 1. és 3. között tölts fel egy fotót az Instagramra frissen borotvált arcodról, majd 8-án, 15-én és 22-én egy-egy újabb fényképet – immár bajszosan! – a következő hashtag-megjelöléssel: #PAFCMOVEMBER, #NÖVESSZBAJSZOT. Mivel a fődíj nyertesének a nyeremény átvételekor igazolnia kell a bajusz harmincnapos viseletét, november 30-án ismét fel kell töltened egy fotót!

Nagyon fontos: 1. Regisztrálj borotvált arccal a www.pfla.hu/movember oldalon! 2. A játék ideje alatt ápold a bajszod! 3. Figyeld a naptárunkat, hogy naprakész legyél – ezzel a mozgalmat is népszerűsítheted! 4. Ne csalj! Csak a bajusz ér, álbajszot nem ragaszthatsz, a bajusz nem érhet össze az állon – az már szakáll!

Játékunkhoz jó szórakozást kívánunk! Hajrá, férfiak, hajrá bajszosok, hajrá, PAFC!